فیزیوتراپی بیماری های قلبی و تنفسی
نحوه استفاده از دستگاه اسپرومتر آذرنجات
در حالت نیمه خوابیده روی تخت، پشتی تخت را بالا بیاورید سپس با یک دست لوله اسپیرومتر را گرفته و در دهان خود قرار دهید و با دست دیگر اسپیرومتر را گرفته و آن را جلوی صورت خود بگیرید بطوری که حرکت توپ داخل دستگاه را که با هر عمل دم به طرف بالا و پایین به حرکت در می آید مشاهده نمایید. سپس یک نفس عمیق بکشید و سعی کنید که توپ داخل دستگاه را به حرکت درآورید و آن را تا اندازه ای که برایتان تجویز شده است بالا آورده و چند ثانیه ای آن را مقابل عدد مورد نظر نگهدارید سپس به آرامی هوا را از ریه ها خارج نمایید و دوباره این کار را مقابل عدد مورد نظر نگهدارید سپس به آرامی هوا را از ریه ها خارج نمایید و دوباره این کار را تکرار نمایید.
چنانچه بعد از چند بار کار با دستگاه احساس خستگی نمودید تمرین خود را قطع نموده و بعد از مدتی استراحت دوباره تمرین خود را شروع کنید.
فیزیوتراپی بیماران قلبی تنفسی آذرنجات
فیزیوتراپی در بیماران تنفسی شامل اصلاح الگوی تنفسی، تقویت عضلات سامانه تنفسی، تخلیه ترشحات داخل ریه و مجاری تنفسی، همچنین تحریک رفلکس سرفه و آموزش روشهای تنفسی و تمرینات تنفسی میباشد.
فیزیوتراپی در بیماران قلبی شامل بهبودی وضعیت بیمار و نیز افزایش کارایی سامانه قلبی-عروقی میباشد.
فیزیوتراپی ریه : این درمان یکی از مقدماتی ترین روشهای درمانی فیزیوتراپی در تاریخ این رشته بوده است و پایه درمان فیزیوتراپی دربیماران بستری محسوب میگردد.این درمان مجموعهای از روشهای درمانی مختلف است که در جهت بهبود تنفس و تخلیه ترشحات بکار میرود. بیمار توسط این درمان دارای اکسیژن رسانی بهتری خواهد بود .
فیزیوتراپی ریه در بیماران قلبی نیز انجام میشد ولکن با افزایش دانش درمان بیماریهای قلبی ، قلب به عنوان یک عضو عضلانی مد نظر فیزیوتراپی قرار گرفت و به دلیل نزدیکی و تاثیر ریه و قلب برروی یکدیگر فیزیوتراپی قلبی ریوی با تاثیر فراوان بوجود آمد.
فیزیوتراپی قلب و ریه : اکنون یکی از تخصص های فیزیوتراپیست ها میباشد در این روش طیف گستردهای ازبیماریها تحت درمان فیزیوتراپی قرار میگیرند .